For a Better Future -podcastit

For a Better Future on podcast-sarja, jossa esittelemme vieraidemme uraauurtavia digitalisaatiotekoja tutkimuksen, koulutuksen, julkisen sektorin, kulttuurin ja elinkeinoelämän aloilta. Keskustelemme heidän toimintansa vaikutuksista ja hyödyistä yksilölle, yhteiskunnalle tai jopa koko ihmiskunnalle. Podcastit kertovat, miten me CSC:llä autamme asiakkaitamme rakentamalla maailmanluokan tutkimus-, oppimis- ja innovaatioympäristöjä. Kestävän kehityksen hengessä, paremman tulevaisuuden puolesta.

Podcastit

Podcasteja voi kuunnella Anchorissa ja Spotifyssa sekä Google podcasts - ja Apple podcasts -palveluissa. Podcastit ovat vain suomeksi. Podcasts are in Finnish only.

Jakso 1: Tekoäly – ohjelmoinnin uusi vallankumous?

Onko vallankumous jo käynnistynyt? Ja jos on, niin mikä on tekoälyn rooli siinä? Ja miten ihmeessä LUMI liittyy tähän kuvioon? Tätä asiaa pohtivat suositun Elements of AI -verkkokurssin vastuuopettaja, tietojenkäsittelytieteen professori (HY) Teemu Roos ja CSC:n kehityspäällikkö Aleksi Kallio.

Read More »

Jakso 2 (julkaistaan 25.1.): Lifeplan – maapallon luontokadon pysäyttämiseksi

Arviolta 80 % kaikista maapallon eliölajeista odottaa löytämistä. Lajeja on niin paljon, ettei niitä ehditä löytämään perinteisin menetelmin ja suuri osa ehtisi jopa hävitä. Tässä teknologia ja CSC tulee avuksi. Lifeplan-hanke mittaa luonnon monimuotoisuuden muutosta automatisoidun tiedonkeruun, koneoppimismenetelmien ja mallintamisen avulla. Tästä tärkeästä hankkeesta keskustelevat Teemu Roosin kanssa Lifeplan-projektin johtaja Otso Ovaskainen ja projektisuunnittelija Bess Hardwick sekä CSC:ltä Hanna Koivula.

Read More »