Uutisia

Käyttöehtojen päivitys 23.5.2022. Huomaa muutos sisällön poistoon CSC-projektin sulkeuduttua

Käyttöehtojen päivitys 23.5.2022. Huomaa muutos sisällön poistoon CSC-projektin sulkeuduttua

CSC:n tutkimuksen ja opetuksen palvelujen yleiset käyttöehdot päivittyvät 23.5.2022. Tutustu tuleviin käyttöehtoihin ja tarkkaan listaan muutoksista. Käyttöehtojen muutos parantaa käyttöehtojen luettavuutta, selkeyttää niissä käytettävää terminologiaa ja auttaa vastaamaan datanhallinnan vaatimuksiin tehokkuuden, tietoturvan ja tietosuojan (GDPR) suhteen.

Päivitämme samalla käyttöehtojen osana olevan Tietojenkäsittelysopimuksen suomenkielistä versiota. Muutos on pieni ja yhdenmukaistaa termin "Sisältö" merkitystä käyttöehdoissa ja tietojenkäsittelysopimuksessa. Englanninkielinen versio säilyy ennallaan. Lue lisää tietojenkäsittelysopimuksen päivityksestä.

Mitä muutos tarkoittaa sinulle palvelujemme käyttäjänä?

Muutoksen myötä suljetun CSC-projektin sisältö poistetaan datanhallinnan ja laskennan palveluistamme käyttöehdoissa kuvatulla tavalla, ellei toisin ole sovittu. Termi "sisältö" tarkoittaa käyttäjän dataa, ohjelmistoja, virtuaalipalvelimia, järjestelmiä tai prosesseja, jotka käyttävät tai ovat vuorovaikutuksessa CSC:n palvelun kanssa. Käyttäjä on vastuussa sisällön siirtämisestä tai poistamisesta ennen kuin CSC-projekti suljetaan. CSC muistuttaa CSC-projektin jäseniä ennen projektin sulkeutumista.

Uusi sisällön poiston käytäntö koskee seuraavia palveluita: Puhti, Mahti, Allas, cPouta, ePouta, Rahti, SD Connect, SD Desktop ja Fairdata IDA. Yhteiseen käytäntöön siirtyminen tapahtuu vaihteittain palvelukohtaisesti käyttöehtojen päivityksen jälkeen. Kaikki edellä mainitut palvelut ovat käytännön piirissä arviolta lokakuuhun 2022 mennessä. Pyydämme olemaan Service Deskiin yhteydessä, jos tarvitset vahvistuksen ajankohdasta, jolloin CSC-projektisi sisältö on poistettu palveluista.

Jos olet epävarma CSC-projektisi tilasta, voit tarkistaa sen CSC:n asiakasportaalissa https://my.csc.fi. Löydät CSC Docsista ohjeet CSC-projektin voimassaoloajan jatkamiseen (englanniksi). Vain projektin vastuuhenkilö on oikeutettu jatkamaan projektia. CSC-projekti on voimassa aina vuoden kerrallaan, ellei toisin sovittu. Fairdata IDA -palvelua käyttävien projektien kestoa jatketaan automaattisesti, edellyttäen että projektin vastuuhenkilön CSC-tunnus on aktiivinen.

Lisätietoja:

CSC Service Desk

puhelin +3589 457 2821
servicedesk@csc.fi