EuroHPC:n jatkuva Extreme Scale -haku auki LUMI-supertietokoneelle

EuroHPC:n jatkuva Extreme Scale -haku auki LUMI-supertietokoneelle

EuroHPC-yhteisyrityksellä (European High Performance Computing Joint Undertaking) on jatkuvasti auki Extreme Scale -haku, jonka kautta eurooppalaiset tutkijat voivat hakea resursseja LUMIlta ja muilta EuroHPC JU:n huippuluokan supertietokoneilta.

EuroHPC JU Extreme Scale Access Mode -haku on auki kaikille tieteenaloille, yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille, jotka pystyvät osoittamaan resurssitarpeen erittäin raskaaseen laskentaan ja tallennuskapasiteettiin ja tukipalveluihin.

Haku on auki akateemisille tutkijoille, tutkimuslaitoksille, viranomaisille ja yrityksille, jotka on perustettu tai sijaitsevat EU-jäsenmaassa tai Horisontti 2020 -ohjelmaan assosioituneissa valtioissa.

Tässä haussa voi hakea resursseja LUMI-supertietokoneen lisäksi Italiassa sijaitsevalta Leonardo-supertietokoneelta ja Espanjassa sijaitsevalta MareNostrum5-supertietokoneelta. EuroHPC JU Extreme Scale Access Mode -haku on jatkuvasti auki, ja haussa valitut projektit alkavat kuuden kuukauden sisällä haun päättymisestä.

Seuraava hakuaika päättyy (ns. cut-off-date) 6.10.2023 kello 10.00 CEST (11.00 Suomen aikaa).

Tässä hakutyypissä on kolme hakuvaihtoehtoa:

Haku tieteellisille toimijoille (The scientific access track)

Haku on auki kaikille tieteenaloille. Resursseja myönnetään projekteille, jotka edistävät tiedettä edustetuilla tieteenaloilla.  Haettujen projektien tulee voida osoittaa resurssitarve erittäin raskaaseen laskentaan, tallennuskapasiteettiin ja tukipalveluihin. 75% tässä haussa mukana olevista resursseista myönnetään tieteellisen haun kautta.

Haku yrityksille (The industry access track)

20% tässä haussa mukana olevista resursseista jaetaan yrityshaun kautta.

Haku julkisen sektorin toimijoille (The public administration access track)

5% tässä haussa mukana olevista resursseista jaetaan julkisen sektorin toimijoille.

Lisätietoja

Lisätietoja hausta EuroHPC:n verkkosivuilla. Kaikki hakemukset pitää jättää PRACEn hakuportaalin kautta.

 

Euroopan unionin rahoittama Next generation EU