Uutisia

null Findatan luvittamaa aineistoa voi nyt käsitellä SD Desktop Limited Edition -palvelussa

Findatan luvittamaa aineistoa voi nyt käsitellä SD Desktop Limited Edition -palvelussa

CSC julkaisi hiljattain arkaluontoisten tutkimusaineistojen käsittelyyn soveltuvat varmennetun tietoturvan Sensitive Data (SD) -palvelut. Nyt päivitämme palveluperhettä SD Desktop Limited Edition (LE) palvelulla, joka on räätälöity kansallisen tietolupaviranomaisen Findatan luvittamien aineistojen tutkimuksen toisiokäytön tarpeisiin. SD Desktop LE on auditoitu Findatan tietoturvallisia käyttöympäristöjä koskevan määräyksen perusteella, ja se on hyväksytty Valviran ylläpitämään toisiokäyttöympäristöjen Toini-rekisteriin.

SD Desktopin LE -palvelun saa käyttöönsä ottamalla yhteyttä CSC:n asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@csc.fi. Findatan luvittamien aineistojen siirtämisessä SD Desktop LE:n ei voi hyödyntää SD Connect -palvelua eikä analyysiympäristöä voi räätälöidä viemällä sinne omia ohjelmistoja ja lähdekoodia. SD Desktop LE on osa opetus- ja kulttuuriministeriön suomalaiselle tiedeyhteisölle maksuttomasti CSC:n kautta tarjoamaa palveluvalikoimaa. 

Findata luvittaa 1.5.2022 jälkeen niin sanotun toisiolain (Laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä 26.4.2019/552) piirissä olevia aineistoja vain sellaisiin käyttöympäristöihin, jotka ovat auditoinnin perusteella todettu hyväksyttävästi täyttävän Findatan vaatimukset.

Tiedustelut:
Heidi Laine, asiakasratkaisupäällikkö, heidi.laine(at)csc.fi
Ilkka Lappalainen, kehityspäällikkö, ilkka.lappalainen(at)csc.fi