Jakso 4: Vihreä ICT, vihreämpi tulevaisuus

Jakso 4: Vihreä ICT, vihreämpi tulevaisuus

Kun CSC päätti sijoittaa kansalliset supertietokoneet Kajaaniin, oli alusta asti selvää, että tavoitteena on rakentaa maailman vihrein ja modernein konesaliympäristö. Tavoitteeseen on päästy, sillä CSC:n Kajaanin datakeskus on yksi maailman ekotehokkaimmista, vaikka siellä toimii yksi maailman tehokkaimmista supertietokoneista, LUMI. Kuuntele podcastista, miten energiaa valtavasti kuluttavasta supertietokoneiden toiminnasta onnistuttiin saamaan hiilinegatiivista. Siitä keskustelevat hostin Irina Kupiaisen kanssa Jari Innanen Granlundilta ja Jukka-Pekka Partanen CSC:ltä.

Kuuntele podcastia Podcastissa esiintyvät:

Host: Irina Kupiainen

Irina Kupiainen toimii CSC:llä yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana. Hän on työskennellyt CSC:llä vuodesta 2012 asiantuntija-, päällikkö- ja johtotehtävissä. Aiemmin hän on työskennellyt erilaisissa asiantuntija- ja viestintätehtävissä mm. Puolustusministeriössä, Suomen ETYJ-edustustossa, Eduskunnassa ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa.

Jari Innanen

Jari Innanen vastaa Granlund-konsernissa datakeskus-sektorin suunnittelu- ja konsulttiliiketoiminnasta. Granlund-konsernin toimiala on suunnittelu, konsultointi sekä ohjelmistot ja se on johtava konesalisuunnittelun ja -konsultoinnin asiantuntija Pohjoismaissa. Granlund-konsernissa on henkilöstöä noin 1200.

Innanen on Suomen datakeskusyhdistyksen (FDCF) perustajäsen. Yhdistys perustettiin vuonna 2014 kehittämään Suomen konesalimarkkinoita ja auttamaan yrityksiä verkostoitumaan toimialalla. Granlund-konserni toimii aktiivisesti yhdistyksen hallituksessa.

Jukka-Pekka Partanen

Jukka-Pekka (JP) Partanen toimii CSC:llä Kajaanin Datakeskus ekosysteemin johtajana. Hän on työskennellyt Kajaanissa toimipisteen perustamisesta lähtien eli tänä vuonna siitä tulee 10 vuotta.

Podcast tekstimuodossa