Uutisia

null Loistava LUMI – Tervetuloa kuulemaan uudesta lippulaivasupertietokoneesta!

Loistava LUMI – Tervetuloa kuulemaan uudesta lippulaivasupertietokoneesta!

Järjestämme loka–joulukuussa valtakunnallisen Loistava LUMI-kiertueen, jossa esittelemme tulevan yhteiseurooppalaisen huippuinvestoinnin, LUMI-supertietokoneen. Kerromme samalla LUMIn myötä avautuvista uusista mahdollisuuksista korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän väliselle yhteistyölle ja innovaatiotoiminnalle.

Kiertueen yhteydessä tutkijoilla ja tutkimusryhmillä on mahdollisuus tavata CSC:n asiantuntijoita henkilökohtaisissa tapaamisissa ja keskustella tarkemmin omaan tutkimukseen ja tulevaan laskentaympäristöön liittyvistä kysymyksistä. Kaikkiin Loistava LUMI- kiertueen tapahtumiin sekä niiden yhteydessä järjestettäviin tutkijatapaamisiin on mahdollista osallistua myös etänä. Tapahtumat ovat englanninkielisiä.

LUMI on kymmenen Euroopan maan ja EuroHPC-yhteisyrityksen supertietokoneinvestointi, joka tuo merkittävää lisäarvoa Suomen ja koko Euroopan tutkimukselle, työllisyydelle ja kilpailukyvylle. LUMI tulee olemaan yksi maailman tunnetuimmista tieteellisistä instrumenteista ja edistyksellisimmistä alustoista tekoälylle elinkaarensa 2021–2026 ajan.

Tarkista oman paikkakuntasi tapahtuman päivämäärä ja ilmoittaudu mukaan!

https://www.csc.fi/lumi-kiertue