Uutisia

null PRACE-laskentaresurssien haku on auki

PRACE-laskentaresurssien haku on auki

PRACE (the Partnership for Advanced Computing in Europe) on avannut 24. projektihaun, jonka kautta eurooppalaiset tutkijat ja yritykset voivat hakea käyttöönsä suurteholaskentaresursseja Euroopan tehokkaimmilta supertietokoneilta. Haku on auki 2. marraskuuta 2021 asti.

Haussa on mukana seitsemän tier-0-tasoon kuuluvaa supertietokonetta viidestä eri maasta. Nämä Euroopan tehokkaimpiin lukeutuvat supertietokoneet tarjoavat sekä GPU (Graphics Processing Unit) -pohjaisia että CPU (Central Processing Unit) -pohjaisia resursseja, jotka tukevat erilaisia käyttötarkoituksia. Tässä haussa voi hakea suuria laskentaresursseja, joilla voidaan toteuttaa tieteellisesti merkittäviä projekteja. Haussa voi hakea isoja CPU- ja GPU-resursseja, jotka ylittävät ne, joita voi hakea Mahdista ja Puhdista.

Resursseja voi hakea joko yhdeksi vuodeksi (Single-year access) tai 24 tai 36 kuukaudeksi (Multi-year access). Tässä haussa resursseja myönnetään yhdeksi vuodeksi kerrallaan ja toisen ja kolmannen vuoden myöntöjen suhteen PRACE ei voi taata resurssien saatavuutta. Hakemus koostuu kahdesta osasta: verkkolomakkeesta sekä projektin suunnitelman ja tavoitteen esittelystä. Halutessasi jatkaa päättynyttä tai edelleen käynnissä olevaa projektia, jätäthän uuden hakemuksen lisäksi projektin loppu- tai seurantaraportin.

Yrityskäyttäjillä on tässä haussa mahdollisuus hakea vuoden mittaista käyttöoikeutta erillisen yrityskäyttöön varatun kiintiön (Industry Track) kautta. Haussa priorisoidaan 10% resursseista yrityksille. Yrityskäyttäjät voivat hakea laskentaresursseja, mikäli yrityksen pääkonttori sijaitsee Euroopassa tai merkittävä osa yrityksen tutkimus- ja kehitystoiminnasta tapahtuu Euroopassa.

Lisäksi 0,5% laskentaresursseista on varattu huippuyksiköille, jotka Euroopan komissio valitsi E-INFRA-5-2015-haussa.

CSC avustaa mielellään hakemusten teossa, erityisesti teknisissä kysymyksissä. Jos olet kiinnostunut hakemaan PRACE-laskentaresursseja, ota yhteyttä kehityspäällikkö Sebastian von Alfthan (sebastian.von.alfthan(a)csc.fi, p. 040 588 8688).

Hakemukset jätetään nykyisin PRACEn uuden hakuportaalin kautta.

Hakuaika päättyy tiistaina 2. marraskuuta 2021 kello 11.00 Suomen aikaa (10.00 Keski-Euroopan aikaa).

Lisätietoja ja hakuohjeet »

Muut tutkijoille suunnatut avoinna olevat PRACE-haut

PRACEn haku suurteholaskentaan valmistaviin käyttöoikeuksiin

PRACEn (Partnership for Advanced Computing in Europe) kautta julkisten ja yksityisten tutkimuslaitosten tutkijat Euroopasta ja muualta maailmasta voivat hakea huipputason Tier-0 -suurteholaskentaresursseja keskitetyn vertaisarviointiprosessin kautta.

PRACEn haku valmistavaan käyttöoikeuteen (Preparatory Access) antaa käyttäjille loistavan tilaisuuden optimoida, skaalata ja testata koodeja Tier-0-järjestelmissä ennen suurteholaskentaresurssien hakemista PRACEn varsinaisen projektihaun kautta. Tuotantoajot eivät ole sallittuja osana PRACE Preparatory Access -ohjelmaa.

Tutkijat voivat hakea hankkeilleen valmistavaa käyttöoikeutta eri tarkoituksiin pohjautuviin ohjelmiin. Lue lisää käyttöoikeuden A, B, C ja D -ohjelmista.

Haku PRACEn suurteholaskentahakuihin valmistaviin käyttöoikeuksiin A- ja B-ohjelmien kautta on avoinna toistaiseksi, ja aloituspäivä on enimmillään 2 viikkoa hakemusten toimituksesta.

Seuraava valmistelevan käyttöoikeuden tyypin C ja D ehdotusten päättymispäivä on 1. joulukuuta 2021 – 12:00 Suomen aikaa (11.00 Keski-Euroopan aikaa)

PRACE-ICEI -haku

PRACE-ICEI -haku #7 FENIX-tutkimusinrastruktuurin kautta käytettäviin skaalautuviin laskentaresursseihin, interaktiivisiin laskentaresursseihin, virtuaalikoneisiin tai tietojen varastointiin on aukeaa 20. syyskuuta 2021, ja sulkeutuu 29. lokakuuta 2021. Ajankohtaisimmat tiedot: PRACE Collaborative Calls