Teemat

Digitalisaatio ja datan määrän räjähdysmäinen kasvu muovaavat maailmaa, jossa elämme. Kehittyvä teknologia muuttuu yhä luontevammaksi osaksi arkeamme. Murros tuo mukanaan kiehtovia ilmiöitä ja menetelmiä, jotka avaavat täysin uusia ovia tieteen tekijöille, oppivalle ihmiselle ja älykkäämmälle yhteiskunnalle.

Kestävä tulevaisuus

Kestävän tulevaisuuden takaavat korkeatasoinen tiede, tutkimus ja osaaminen. Tehokkaat supertietokoneet, nykyaikainen datanhallinta ja ekotehokkaat konesalit liittävät yhteen tieteelliset saavutukset, taloudellisen hyödyn, innovaatiot ja kestävän kehityksen.


Jatkuva oppiminen

Jatkuvan oppimisen periaatteena on, että osaaminen kehittyy läpi elämän. Osaamisen jatkuva kehittäminen on aidosti mahdollista kaikille sen toteutuessa monipuolisesti, joustavasti ja ketterästi, ja ollessa eri elämäntilanteisiin sovitettavissa.


Vastuullinen tekoäly

Tekoälyn avulla voidaan kehittää ratkaisuja ihmiskunnan suuriin haasteisiin ja tehdä elämästä sujuvampaa. Suomella on hyvät lähtökohdat olla tekoälyn kehittämisen eturintamassa. Tekoälyn käyttöön liittyy kuitenkin myös eettisiä ja muita haasteita, joista on hyvä olla tietoinen.


Uusimmat blogit ja artikkelit

Lisää sisältöjä

Monitieteistä ja kansainvälistä tutkimusta materiaalien löytämiseen puhtaan energian ja päästöttömien ajoneuvojen tarpeisiin

Professori Antti Karttunen ja Dr. Kevin Conley Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulusta hyödyntävät LUMI-supertietokonetta tutkimuksessaan, joka edistää materiaalien löytämistä puhtaan energian ja päästöttömien ajoneuvojen tarpeisiin. 

Lue lisää »

​​​​​​​

Oppimisanalytiikan viitekehys auttaa hyödyntämään dataa oppimisen tukena

Oppimisessa ja koulutuksessa käytetään useita sähköisiä alustoja. Näitä ovat esimerkiksi digitaaliset oppimateriaalit, oppimisalustat, simulaatiot ja muut sähköiset työkalut. Kun opiskelijat käyttävät näitä alustoja, he jättävät toiminnastaan verkossa jälkiä. Oppimisanalytiikka tarkoittaa digitaalisten jälkien keräämistä, analysointia ja raportointia.

Lue lisää »

Suurteholaskenta herätti innostusta Euroopan sydämessä: LUMI-konsortion tapahtuma Brysselissä 5. maaliskuuta

"Meidän tulisi Euroopassa olla rohkeampia ja intohimoisempia sen suhteen, mitä voimme tehdä supertietokoneillamme, sekä laajentaa niiden ympärillä olevaa yhteisöä", sanoo EU:n digitaalisesta valmiudesta vastaava Euroopan komission varapuheenjohtaja Margrethe Vestager.

Lue lisää »

Antti Penttilä tutkii valon sirontaa avaruudessa

Dosentti Antti Penttilä Helsingin yliopistosta käyttää LUMIa tutkiakseen valon sirontaa avaruudessa. LUMI-supertietokoneen käyttö mahdollistaa merkittävästi aikaisempaa suurempien mallien laskemisen.

Lue lisää »