Alankomaat liittyi LUMI-konsortioon

Alankomaat liittyi LUMI-konsortioon

LUMIn strateginen komitea on hyväksynyt Alankomaat LUMI-konsortion yhdenneksitoista jäsenmaaksi.

LUMI on Euroopan nopein supertietokone, joka sijaitsee CSC:n datakeskuksessa Kajaanissa. Supertietokoneen omistaa EuroHPC JU -yhteisyritys ja sitä isännöi LUMI-konsortio, johon kuuluu nyt yksitoista Euroopan maata: Suomi, Alankomaat, Belgia, Islanti, Norja, Puola, Ruotsi, Sveitsi, Tanska, Tšekki ja Viro.

LUMI-konsortio on iloinen voidessaan toivottaa Alankomaat tervetulleeksi konsortion jäseneksi. Alankomaat on innovatiivinen osaamistalous ja digitaalisen kehityksen edelläkävijä sekä LUMI-konsortiomaiden pitkäaikainen ja luotettava kumppani suurteholaskennan ja datanhallinnan aloilla. Se tuo konsortioon arvokasta näkemystä ja osaamista, minkä vuoksi voimme entisestään tehostaa suurteholaskennan ja tekoälyn käyttöä monimutkaisten tutkimuskysymysten ratkaisemiseksi ja yritysten huippuosaamisen edistämiseksi, sanoo CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski koko LUMI-konsortion puolesta.

Olemme innoissamme päästessämme mukaan LUMI-konsortioon ja tehdessämme yhä enemmän yhteistyötä pitkäaikaisten eurooppalaisten kumppaneiden kanssa, jotka vievät tiedettä eteenpäin skaalautuvalla ja kestävällä tavalla. Tämä antaa meille myös mahdollisuuden tarjota alankomaalaisille tutkijoille suoran pääsyn Euroopan nopeimpaan supertietokoneeseen, joka on myös yksi maailman johtavista tekoälyalustoista, toteaa Hans Louwhoff, SURF-yrityksen operatiivinen johtaja ja hallituksen jäsen Alankomaista.

LUMI tarjoaa ennennäkemättömiä laskenta- ja tekoälyresursseja eurooppalaisten tutkijoiden, korkeakoulujen ja yritysten käyttöön.


​​​​​​​

Kuva: LUMI-konsortioon kuuluu nyt yksitoista maata, uusimpana tulokkaana Alankomaat.

Lisätietoja:

www.lumi-supercomputer.eu
Median yhteydenottopyynnöt: media@lumi-supercomputer.eu